Sri Ramakrishna evangéliuma – első magyar kiadás – Könyvrendelés

 ŚRĪ RĀMAKṚṢṆA EVANGÉLIUMA 

KÖNYVRENDELÉS: advaita.budapest@gmail.com

A könyvadomány összege: 9000 Ft (forintbankszámlára utalva)

Személyes átvétel: Budapest, 3. kerület 

Szállítási lehetőségek és díjak: itt

AZ ELSŐ MAGYAR KIADÁSRÓL

A 2020-ban elkészült első magyar nyelvű fordítást és kiadást a Ramakrishna-Vivekananda Center New York engedélyezte. A közel 1100 oldalas magyar kiadás Swami Nikhilananda angol fordítása alapján készült, melyet 1942-ben a Ramakrishna-Vivekananda Center, New York adott ki. Egyes részek, illetve a lábjegyzetek Swami Chetanananda a St. Louis-i Vedānta Society vezetőjének magyarázatával kerültek kiegészítésre. Az első magyar kiadásban, előszóként, Srimat Swami Smaranananda ji, a Ramakrishna Kolostor és Misszió elnökének a magyar hívekhez szóló levele is olvasható. 

„Előszó az angol fordításhoz Segítse a világ vallási történelmében a maga nemében első ilyen könyvnek a fordítása – lévén egy próféta közvetlen szavainak a feljegyzése – a megsebzett emberiséget, hogy közelebb kerüljön az élet Örök Igazságához, és távolítsa el a különféle hitek közötti széthúzást és ellenségeskedést! Tegye képessé az Igazság keresőit arra, hogy felfogják az érzékfeletti birodalom finom törvényeit, és tárja fel az ember korlátozott látása előtt az univerzum spirituális alapját, a létezés egységét és a lélek isteni természetét! Nikhilananda New York, 1942. február Sri Ramakrishna születésnapja” 

A kötet számos eredeti fekete-fehér képet is tartalmaz, illetve egy külön kézzel beragasztott, színes fotót is Sri Ramakrishnáról.


A MAGYAR FORDÍTÁSRÓL itt lehet olvasni.




ELÉRHETŐSÉG

A könyv közvetlenül a kiadótól (advaita.budapest@gmail.com) történő megvásárlása esetén, a befolyt teljes összeg a Ramakrishna Kolostor és Ramakrishna Misszió kalkuttai központjához kerül. 
Egy kedves olvasót idézve 'a fehérborítós Sri Ramakrishna evangéliuma' könyvesboltban nem kapható.

 

AZ ADOMÁNY ÖSSZEGE
Egy példány ellenértéke 30 USD (harminc amerikai dollár) adományban került megállapításra. A jelenlegi árfolyamon a 30 dollár kb. 9000 Ft-nak felel meg.
A Ramakrishna Kolostor és Ramakrishna Misszió kalkuttai központja, a Belur Math választása alapján a könyv – közvetlenül a kiadótól történő – megvásárlásából befolyó összeg, vagyis a példányonként felajánlott 30 dollár a Swami Abhedananda kongresszusi központ folyamatban lévő épülését hivatott támogatni.  

TÁMOGATOTT ÜGY
Swami Abhedananda kongresszusi központ projektjéről, valamint építéséről részletes tájékoztatást angol nyelven a Belur Math hivatalos weboldalán, magyarul pedig ebben a blogbejegyzésben lehet olvasni és a jelenlegi állapotról képeket megtekinteni.

MEGRENDELÉS:
Adományozni kétféleképpen lehet:

1. Forintban 
a 9000 Ft forint bankszámlára utalva vagy befizetve. (Ez esetben az adományt mi fogjuk továbbítani a Belur Math központ felé.) 
Megrendelés: advaita.budapest(kukac)gmail.com  
Válasz emailben megküldjük a bankszámlaszámot, ahová a fizetés teljesíthető.  

2. Dollárban
30 USD (amerikai dollár) közvetlenül a Belur Math hivatalos weboldalán keresztül fizethető; Ez egy igen egyszerű folyamat, de készült egy részletes, magyar nyelvű leírás is pontról-pontra, képekkel végig vezetve az adományozás menetén, amely itt tekinthető meg. Az adományozás után kapott igazolást emailen kérjük megküldeni az advaita.budapest (kukac)gmail.com email címre a választott szállítási móddal együtt.

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

Budapesten személyes átvételi lehetőség a 3. kerületben, a Flórián térnél van.  

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSÜK

Részletek itt

 

TECHNIKAI ADATOK

A könyv ISBN száma 978-615-00-8104-5 

- össz oldalszám: 1088

- méretei: kb. 24 x 17.5 x 6 cm 

- súlya: kb. 1.5 kg. 

- csomagolása: a vászonkötött keménytáblás könyv zsugorfóliával van ellátva

AJÁNDÉK KÖNYVEK 

Azok az elkötelezett törekvők, akik nagyon szeretnék tanulmányozni a Sri Ramakrishna evangéliumát és általa megismerni Sri Ramakrishna tanításait, azonban pillanatnyi anyagi lehetőségeik nem engedik meg az adomány összegének megfizetését – körülményeiket röviden vázolva – email-en jelentkezhetnek az ajándékba felajánlott könyvekért; mindössze a postázási költséget kell fizetniük, ha arra szükség van. Együttérző hívek ugyanis saját példányuk adományösszegén túl, más helyett is megfizették azt, így ezeket ajándékként tudtunk és fogjuk a jövőben is felajánlani. Hasonló nagylelkű híveknek köszönhetően kialakult egy úgynevezett 'virtuális persely', melyben a többlet-utalások gyűlnek. Amint ez az összeg eléri a 9000 Ft-ot, úgy egy újabb könyvet tudunk felajánlani. Köszönet.

 

Pillanatnyilag elérhető

–      ajándékpéldányok száma: - db

–      összeg a virtuális perselyben: 4.912 Ft


KÖNYVTÁRI PÉLDÁNYOK ADOMÁNYOZÁSA

A kötelespéldányok megtalálhatóak az Országos Széchényi Könyvtárban.

Szívesen küldenénk további példányokat más megyei vagy nagyobb városi könyvtárakba is, hogy azok helybeli olvasásra rendelkezésre álljanak. Akinek lehetősége engedi és úgy gondolja, hogy a környezetében élők örülnének ennek, az adományozhat könyvtári példányra is. Ezt megelőzően viszont javasolt erről a szándékról előbb az illetékes könyvtárral egyeztetni. A könyvtári példányt csak oda és akkor küldjük, ahonnan és amikor annak fogadását az adott könyvtár visszaigazolta a részünkre. A szállítási költséget is az adományozónak kell vállalni. 

 

        INGYENESen elérhető tanítások a youtube-on

        A 'Sri Ramakrishna evangéliuma' elnevezésű youtube csatornán számos magyar feliratos tanítás található: https://www.youtube.com/channel/UCjxaONZ8lJ2DhnwhJ1ue09A 

 

FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK:

 

- Személyes átvételkor, készpénzben is lehet fizetni?

    Igyekezzünk elkerülni ezt, és lehetőség szerint mindenki előre utaljon a megadott bankszámlára. Aki ezt semmilyen módon nem tudja megoldani, legyen kedves emailen jelezni.

 

- Miért pont 30$ a javasolt adomány a könyvre?

    Az Amazonon az angol nyelvű kiadás jelenleg körülbelül 40 dollárért kapható. Az árfolyamváltozásokat és a könyvpiaci árakat figyelembe véve úgy gondoltuk, hogy a 30 dollár elfogadható lehet Magyarországon. Természetesen, ahogy korábban az Aṣṭavakra-gītā esetében is volt, azoknak az őszinte és elkötelezett keresőknek, akinek az anyagi körülményei nem teszik lehetővé a könyv ellenértékének megfizetését, mindössze jelezniük kell ezt a megadott felületek egyikén. Másrészről, akinek van rá módja és indíttatása, az természetesen nagyobb összeget is tud adományozni, akár erre, akár bármelyik másik a Ramakrishna Kolostor & Ramakrishna Misszió által támogatott projektre. Ezek között vannak oktatási, élelmezési és egyéb társadalmi-szociális jótékonysági ügyek. Jelenlegi árfolyamon a 30 dollár kb. 9000 Ft-nak felel meg.

 

- Lehet-e nagyobb összeget adományozni?

    Igen. Természetesen ez lehetséges. Akinek ezt anyagi körülményei engedik, vagy belső indíttatást érez rá, az természetesen nagyobb összeget is adományozhat, akár a Swami Abhedananda kongresszusi központ építésére, akár bármelyik másik a Ramakrishna Kolostor & Ramakrishna Misszió által támogatott projektre. Ezek között vannak oktatási, élelmezési és egyéb társadalmi-szociális jóléti, jótékonysági ügyek. A támogatott ügyek listája megtalálható angol nyelven a Belur Math hivatalos weboldalán. Arról, hogy hogyan is kellene adnunk, itt olvashatunk. 

 

- Máshol és máshogy is hozzá lehet jutni a könyvhöz?

    Várjuk azon további könyvesboltok, webshopok vagy egyéb értékesítő helyek jelentkezését, akik szívesen terjesztenék a könyvet.

            MEGJELENT KÖNYVEK  










 

INGYENESEN LETÖLTHETŐ E-KÖNYVEK 











ELÉRHETŐSÉGEK 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Sri.Ramakrishna.evangeliuma 

Youtube oldal (Chidambaram  - Tudástér ): http://youtube.com/@AdvaitaBudapest 

Youtube oldal (Sri Ramakrishna evangéliuma): youtube.com/@SriRamakrishnaEvangeliuma

Belur Math hivatalos oldala: https://belurmath.org

Belur Math adományozási aloldal: https://donations.belurmath.org

Belur Math adományozás a Swami Abhedananda kongresszusi központ építésére:

 https://donations.belurmath.org/swami-abhedananda-convention-centre-an-appeal